HEAVY METAL (anys 70)

Al llarg de la dècada dels 70 es donarà la transició del Hard Rock o Rock Dur al Heavy Metal, potenciant i exagerant encara més les seves característiques, centrant la temàtica de les lletres en temes místics, satànics o fantàstics i fomentant una estètica molt concreta (cabells llargs, cuir, botes, pantalons cenyits, elements medievals, de bruixeria i satanisme...). 

Durant els 80 sorgiran multitud de subestils a partir del Hard Rock i el Heavy Metal. A la pàgina web Map Of Metal podeu consultar-los, escoltar algunes de les cançons i veure els videoclips.

Tingueu sempre present que de vegades no és fàcil catalogar a un grup en un estil o un altre, i això suposa que puguem situar-los en tendències diferents. Penseu que les etiquetes que els hi posem han de ser una eina que ens ajudi a entendre els diversos estils i que sovint els podrem trobar catalogats de formes diverses.

I ara anem a sentir música!!!

AC DC, It's a long way to the top (1975)

AC DC, Highway To Hell (1979)

AC DC, Thunderstruck (1990)

Si voleu conèixer millor aquesta banda australiana i al seu primer vocalista, Bon Scott (mort l'any 1980), podeu veure aquest documental: Bon Scott- A Tribute (subtitulat al castellà).



Metallica, Master of Puppets (1986)

Metallica, Nothing Else Matters (1990)

Aerosmith, I Don't Wanna Miss a Thing (1998)

1 comentari:

  1. Mai he sigut molt fan del Hard Rock, Heavy Metal, etc. però tinc que dir que des de petita sí que m'ha encantat AC/DC!! Es un grup que sempre hem posa de molt bon humor i hem fa cantar/xisclar mentre escolto les seves cançons.
    La meva preferida sempre será Back In Black i Shoot to Thrill! ~

    ResponElimina