HIP HOP, una nova cultura

El Hip Hop és una cultura urbana que s'expressa en diferents vessants: el graffiti (arts plàstiques), el breakdance (ball), el DJ (música) i l'MC (missatge). 

Sovint utilitzem indistintament els termes Hip Hop i Rap, tot i que el segon és estrictament musical i es defineix com la improvisació de lletres sobre unes bases musicals en un estil semiparlat i entretallat de gran complexitat rítmica.

Existeixen també les batalles de gallos, on els MC mostren tot el seu arsenal dialèctic per tal de situar-se per sobre del seu oponent. En aquesta pàgina podeu veure alguns exemples.

El Hip Hop neix a finals des anys 70 a les zones marginals del Bronx a través de les block parties com una cultura lúdica, però ben aviat adoptarà una actitud contracultural que permetrà donar veu a les comunitats negres més desfavorides.

Són molts els artistes que interpreten aquest estil, aquí en teniu una petita mostra de formacions que el van donar empenta, però n'hi ha molts d'altres com Afrika BamBaataa, Beastie Boys, De La Soul, 2Pac, Notorious Big o Cypress Hill.
Rappers Delight, Sugarhill Gang (1979)


The Message, Grandmaster Flash (1982)


Fight The Power, Public Enemy (1988)


Lose Yourself, Eminem (2003)



El Hip Hop, que neix com un estil negre, com a plataforma per difondre els seus postulats arreu, ha traspassat fronteres i prejudicis. S'ha convertit en un estil d'abast universal, seguit per músics de totes les races i nacionalitats que han fusionat les característiques del gènere amb les seves pròpies tradicions musicals. 




1 comentari:

  1. A mi m'agrada molt una cançó dels Beastie Boys que es diu "Fight for your right".
    http://www.youtube.com/watch?v=eBShN8qT4lk
    Trobo que la lletra és molt divertida!

    ResponElimina