Compartim Música... ALEXANDRA SARBINOWSKA

FLAWLESS - BEYONCE

La cançó Flawless de Beyoncé pertany al seu àlbum Beyoncé del 2013. 
L'he escollida ja que és una cançó que no s'ha escoltat molt a la ràdio ni als medis, però transmet un gran missatge a les dones ja que explica com la societat inculca el matrimoni a les dones i diu com s'han de comportar i, en canvi, amb els homes això no passa d'aquesta manera. Es pot dir que parla dels drets de les dones i és una cançó feminista.


LA MÚSICA ELECTRÒNICA DE BALL

La utilització de la tecnologia a la música no és exclusiva de les corrents urbanes sinó que ha estat present a les avantguardes artístiques musicals del segle XX. Els seus experiments sonors van portar a la introducció de l'electrònica al terreny de la música popular, sobretot a partir de la dècada dels 80.

La principal característica de la música electrònica és l'ús de les màquines com a instruments generadors d'una nova matèria sonora, ampliant el concepte tradicional de música mitjançant la incorporació del soroll i de sons ambientals així com creant nous son que no existeixen en un pla real. A més, dóna noves possibilitats de treball al creador.
D'altra banda, el ritme passa a un primer pla, ocupant el lloc privilegiat que fins llavors havia tingut la melodia.

La música electrònica té una gran varietat de subestils (en podeu fer un tastet en el següent enllaç: http://techno.org/electronic-music-guide/), però les dues principals corrents són el House, sorgit a New York i Chicago, i el Techno, amb Detroit com a epicentre.

El Techno, amb ritmes trencats i més ràpid que el House, integra la melodia dins les seqüències rítmiques i té un component experimental més marcat. El House, en canvi, dóna molta importància al component melòdic i destaca en el seu ideari l'hedonisme i la passió pel ball.
Native Instruments

Jeff Mills

Weapon Of Choice, Fatboy Slim 

Hey Boy, Hey Girl, The Chemical Brothers

Compartim Música... GABI ROCA

El Aguante - Calle 13

He estat mirant alguna cançó interessant per poder posar al bloc i m'he decidit per aquesta de Calle 13
Parla sobre el que hem d'aguantar els éssers humans a l'actualitat i com sobrevivim a totes aquestes coses de la vida, i encara així no estant preparats per superar-les. 
Sincerament no m'agrada massa el ritme musical però he d'admetre que és original i la lletra val la pena llegir-se-la. 
Espero que us agradi! :) 


Compartim Música... PAULA MARTÍNEZ

Notice Me - Alli Simpson

Alli Simpson va néixer a Gold Coast, Austràlia. Es va mudar amb la seva família a Los Angeles per la carrera del seu germà gran, Cody Simpson, qui ara és un famós cantant australià i ha estat guanyant premis des de 2010. 
A Alli, en el seu temps lliure, li agradava pujar vídeos d'ella mateixa amb una amiga a YouTube. Alli ha aconseguit un petit paper en la seva primera pel·lícula. 
Una de les seves aficions és cantar, i ho fa bastant bé. No és cantant, però va fer una cançó (Notice Me) que té 5 milions de visites.
M'agrada moltíssim, sobretot pel que diu: no et rendeixis si t'agrada un noi.



Compartim Música... ANDA LAI

XIU LANG

He triat aquesta cançó perquè m'agraden molt les lletres i la forma de cantar.
El cantant és un xinès que es diu Xiu Liang, nascut el 8 de febrer de 1987. L'any 2010 va començar a cantar i es va fer conegut. Normarment publicava les seves cançons en internet, però després va signar amb una empresa  i va fer un videoclip.
Espero que us agradi aquesta cançó.


Compartim Música... IBRAHIM TAIJIOVI

VÉCU - LA FOUINE

Aquesta canço esta feta per Laouni, de sobrenom La Fouine.

Laouni Mouhid, més conegut com La Fouine, és un cantant francès d'origen marroquí nascut l'any 1981.

Aquesta cançço surt a l'àlbum Capitale Du Crime Vol.3 llençat l'any 2011

El 2005 va saltar a la fama amb la cançó Bourré au son



Compartim Música... XÈNIA FUXÀ

Stay- Rihanna ft Mikky Ekko

Aquesta cançó m'encanta perquè m'agrada molt la lletra, la veu dels cantants, sobre tot la de la Rihanna, i perquè m'agrada moltíssim cantar-la.

Porto més d'un any escoltant-la i encara no m'he cansat d'ella, normalment moltes cançons em cansen molt ràpid. 

Rihanna va néixer el 20 de febrer de 1988, té 26 anys. És una cantant, actriu i dissenyadora de moda. Ella interpreta R&B, pop, dance, dupstep, dancehall, reggae i soul.

Espero que us agradi!



Compartim Música... VALERIA GUAMAN

No Fumes Marihuana - El niño de la hipoteca ft Loulogio

He triat aquesta cançó perquè estic a favor del que es parla a la lletra de la cançó.

El niño de la hipoteca és un cantant solista poc conegut a nivel internacional, però que a youtube és molt visitat. Toca la guitarra, les seves lletres varien tant com l'estil de música que pot tocar però normalment es refereixen a situacions personals que ha viscut o a la generació actual i la societat.
Espero que t'agradi Virginia ^.^



Compartim Música... MILENA CESARI

The Phoenix - Fall Out Boy

Fall Out Boy és una banda de pop punk/rock simfònic. Es va formar a Chicago-Illinois (EE.UU) el 2001. Actualment la banda està formada per Patrick Stump, Pete Wentz, Joe Trohman i Andrew Hurley.
El seu gran èxit va arribar el 2005 gràcies a la cançó From Under the Cork Tree.
El 2009 la banda es van donar un descans indefinit.
El 4 de febrer del 2013, Fall Out Boy va anunciar el seu retorn i va llançar l'àlbum Save Rock and Roll

Espero que us agradi!



Compartim Música... SEBASTIÁN NIÑO

Vive tu Vida - La Pestilencia

He escollit aquesta cançó perquè m'agrada la seva lletra.

La Pestilència és una banda neo rock que es va donar a conèixer per les seves lletres, que reflexen com pocs la insatisfacció dels joves, carregades de crítica social i política, dirigides a la corrupció, els mals governs i altres temàtiques socials típiques del moviment punk.

Espero que us agradi!!


Compartim Música... ANDERSON MONTERO

Locked Out Of Heaven - Bruno Mars

He escollit aquesta cançó de Bruno Mars perquè és una de les meves cançons preferides i m'agrada molt del què parla.
Just The Way You Are va ser llançada com el primer senzill del Doo-Wops & Hooligans als Estats Units el 20 juliol de 2010.
Bruno Mars, és un cantant, compositor i productor musical que va néixer a Honolulu Hawaii, el 8 d'octubre de 1985.

MÚSICA INDUSTRIAL, entrevista a Carmen París

En aquesta ocasió, vull compartir amb vosaltres una entrevista que l'Aldo Narejos (ja el coneixeu dels seus vídeos sobre la fórmula de l'èxit) va realitzar a Carmen París, una compositora, músic i cantant espanyola que ha dedicat la seva carrera a donar a conèixer la jota aragonesa, fusionant-la amb altres estils com ara el jazz o el flamenc i reinventant el gènere aportant-li un caràcter molt personal.

Carmen París ens parlarà d'alguns dels secrets de la indústria musical: la fórmula de l'èxit, la tecnologia i els seus efectes, la pirateria musical i l'SGAE entre d'altres.

Escoltu-la atentament i la comentem a classe!


Compartim Música... ANA MARIA GAITANO

 Banana Pancakes - Jack Johnson

Jo he escollit aquesta cançó titulada Banana Pancakes de Jack Johnson, del seu disc In Between Dreams (2005).
Jack Johnson és un cantautor de folk rock i és conegut pels seus treballs en gèneres de soft rock i acústics. El seu èxit va arribar després del llançament del seu àlbum debut Brushfire Fairytales. Ha publicat cinc discos més.
Aquesta cançó m’agrada perquè la lletra em fa gràcia i trobo que és bonica. 
Espero que us agradi!!



Compartim Música... JOAN PASCUAL

Love More - Chris Brown ft. Nicki Minaj

He escollit aquesta cançó de Chris Brown i Nicki Minaj perquè és una de les meves preferides.

Aquesta cançó és de R&B i Hip Hop i va ser llançada el 16 de Juliol de 2013 com a tercer single del seu nou àlbum X. La cançó va ser produida per FRESHM3N.

Chris Brown va nèixer l'any 1989 a Tappahannock (Virgínia). És un ballarí, cantant, actor i compositor de hip hop, pop i R&B nord-americà.

Onika Tanya Maraj, més coneguda pel seu nom artístic Nicki Minaj, va nèixer el 8 de Desembre de 1982 a Port-of-Spain. És productora musical i cantant de rap i Hip Hop.


RAP a Espanya

El Rap ha arribat a les nostres ciutats i són molts els artistes nacionals que practiquen aquest estil. Nach, Violadores del Verso, SDFK, ZPU, ToteKing, La Excepción, La Shica o La Mala Rodríguez en són alguns exemples (si voleu sentir la seva música cliqueu els enllaços!).

De fet, Radio 3 dedica un espai a aquest estil musical els diumenges a la nit: El Rimadero, presentat i dirigit per Jota Mayúscula. L'horari no és gaire bo per nosaltres que l'endemà hem d'estar ben desperts per començar les classes, però en aquest enllaç podeu escoltar i descarregar els podcast dels seus programes.

Us deixo el vídeo Rap contra el Racismo, promogut pel moviment contra la intolerància, en el que col·laboren els músics El Chojin, Locus i Nerviozzo de Dúo Kie, Gitano Antón i El Langui de La Excepción, Nach, Lírico, Kase O i Sho-Hai de Violadores del Verso, Xhelazz, Titó i El Santo de Falsalarma, Zatu de SFDK i Ose, tots units en el que podem anomenar un manifest contra el racisme. 


Per ampliar la informació sobre aquest estil i el seu desenvolupament al nostre país us deixo dos documentals. El primer, Dos platos y un micrófono, 30 años de hip hop en España, el podeu veure online si seguiu aquest enllaç.
El segon documental, UNIVERSO HIP HOP (Canal+, 2005), que analitza el desenvolupament de la cultura Hip Hop des de el seu naixement fins al seu desenvolupament a Espanya, amb entrevistes a artistes espanyols i a MC's nord-americans, el podeu veure aquí mateix. Espero que el gaudiu!









Compartim Música... MARC PARDO

Diez Mil Maneras - David Bisbal

He escollit aquesta cançó perquè és una de les cançons modernes d'aquest any. La lletra m'agrada perquè m'ajuda a lluitar per allò que jo vull a la meva vida, i em diu que no m'he de rendir i que he de fer el que més desitgi.
Aquest cantant m'agrada molt, ja que gairebé totes les cançons tenen un significat per a mi.


HIP HOP, una nova cultura

El Hip Hop és una cultura urbana que s'expressa en diferents vessants: el graffiti (arts plàstiques), el breakdance (ball), el DJ (música) i l'MC (missatge). 

Sovint utilitzem indistintament els termes Hip Hop i Rap, tot i que el segon és estrictament musical i es defineix com la improvisació de lletres sobre unes bases musicals en un estil semiparlat i entretallat de gran complexitat rítmica.

Existeixen també les batalles de gallos, on els MC mostren tot el seu arsenal dialèctic per tal de situar-se per sobre del seu oponent. En aquesta pàgina podeu veure alguns exemples.

El Hip Hop neix a finals des anys 70 a les zones marginals del Bronx a través de les block parties com una cultura lúdica, però ben aviat adoptarà una actitud contracultural que permetrà donar veu a les comunitats negres més desfavorides.

Són molts els artistes que interpreten aquest estil, aquí en teniu una petita mostra de formacions que el van donar empenta, però n'hi ha molts d'altres com Afrika BamBaataa, Beastie Boys, De La Soul, 2Pac, Notorious Big o Cypress Hill.
Rappers Delight, Sugarhill Gang (1979)


The Message, Grandmaster Flash (1982)


Fight The Power, Public Enemy (1988)


Lose Yourself, Eminem (2003)



El Hip Hop, que neix com un estil negre, com a plataforma per difondre els seus postulats arreu, ha traspassat fronteres i prejudicis. S'ha convertit en un estil d'abast universal, seguit per músics de totes les races i nacionalitats que han fusionat les característiques del gènere amb les seves pròpies tradicions musicals. 




Compartim Música... SERGI MURALL

BICLICLETES - BLAUMUT

Aquesta és una cançó feta per Blaumut del seu àlbum El Turista.
És una cançó que m'agrada molt per la lletra, perquè parla en català i també m'agraden les altres cançons que té aquest grup com Pa, Oli i Sal.  
És un grup amb pocs seguidors, però crec que n'haurien de tenir més.
El grup va començar el 2009 i el 2012 va fer el seu primer àlbum com a grup.
Abans de la sortida de l'àlbum vàries discogràfiques volien representar-los en el seu primer àlbum 
El Turista, amb 12 cançons, és una mescla de Folk, Pop i cançó d'autor.
Aquest àlbum reflexa sensacions creades per imatges i pensaments de l'autor.


És un disc tranquil i optimista perquè cadascú construeixi la seva pròpia sensació a partir de la música i les imatges.


Compartim Música... RAHMA MAROUAN

 Can't Remember To Forget You - SHAKIRA i RIHANNA

Aquesta cançó és de Shakira i Rihanna.
M'agrada molt per les seves veus, les seves personalitats, els seus càracters, etc.
També m'agrada molt el tema que tracten, que és l'amor, Can't Remember to Forget You significa "No puc recordar oblidar-te". Les dues són unes gran artistes. 

Shakira té 37 anys i interpreta gèneres com el Pop llatí, pop, pop rock, dance i merengue.
Rihanna va néixer el 20 de febrer de 1988, és a dir, té 26 anys.
Els estils musicals qu interpreta són el R&B, el pop, dance, dubstep, dancehall, reggae i el soul.
Això es tot. Adéu!




Compartim Música... JONATHAN BESLANGA

Bailando - Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno, Gente de Zona

Gènere: Mescla de Flamenc, Rap i Pop

L'artista de la cançó Bailando és Enrique Iglesias. He triat aquesta cançó perquè m'agrada i voldria que els meus companys l'escoltessin. Té més cançons com ara:

-I'm A Freak
-Loco
-Dirty Dancer