Compartim Música... ANNA GIMÉNEZ


MÚSIC DE CARRER - TXARANGO

Txarango és un grup de música català, la majoria dels seus integrants provenen de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès).


Van començar l’any 2006 a travès de la convivència de l’Alguer Miquel, el Marcel Lázara Tito i el Sergi Carbonell Hipi, en un pis d’estudiants del barri Gòtic de Barcelona. Participaven en concerts que s’organitzen improvisadament al carrer. Tots tres decideixen captar aquest esperit festiu de la música de carrer i portar-lo als escenaris.

Actualment el grup el formen Alguer Miquel (veu), Marcel Lázara Tito (veu i guitarra), Sergi Carbonell Hipi (piano), Joaquim Canals (bateria), Àlex Pujols (baix), Pau Puig (percussió), Ivan López (saxo) i Jordi Barnola (trompeta). Toquen una fusió musical entre el reggae, la cúmbia, el dub, el pop i la salsa. Les lletres estan vinculades amb el món del circ i del clown.

El 2010, després de gravar una petita maqueta, van començar la gira “Welcome to Clownia” i van començar a pujar a escenaris de Catalunya i Espanya, on de mica en mica van anar creixent com a grup.

L’any 2012 van publicar el seu primer disc “Benvinguts al llarg viatge” que es va poder descarregar gratuïtament en la seva web. Va tenir una gran rebuda per part del públic i la crítica. Van iniciar dues gires internacionals sota el nom “Benvinguts al llarg viatge 2012” i “Music and Revolution Tour 2013”.

En el 2014 Txarango va treure la cançó “Músic de Carrer” dins del disc Som Riu que, com en el disc anterior, es pot descarregar gratuïtament en el seu web. Van crear “Clownia Festival”, un festival de música, circ i teatre, que es va celebrar en el seu poble natal. Va ser l’inici de la nova gira “La Tempesta”.

Aquest any han iniciat una nova gira anomenada “La Vuelta al Mundo” on tocaran tant en escenaris nacionals com internacionals.

Han tocat en llocs com Caparan (Senegal), Nova York i pròximament a Xina.

He escollit aquest grup perquè és el meu preferit i aquesta cançó perquè em transporta als mesos d’estiu i m’omple d’alegria i de bon rotllo.

Aquí teniu la pàgina oficial del grup i el seu videoclip.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada